Ring oss gärna: 070-726 07 94

AKTUELLT

NGS Group söker konsultchef

NGS Läkarbemanning behöver utöka med en driven och säljande konsultchef! NGS Läkarbemanning erbjuder flexibla lösningar inom samtliga läkarkategorier till både offentlig och privat sjukvård. Läs mer om NGS Group och om NGS Läkarbemanning och de olika nischer vi arbetar inom på www.ngsgroup.se.

Arbetsbeskrivning
Som konsultchef på NGS Group ansvarar du för att på ett kvalitativt sätt bemanna uppdrag hos våra kunder samt tillsammans med övriga i affärsområdet kontinuerligt rekrytera ny personal. I tjänsten ingår löpande kund- och konsultkontakter i form av bemanning, försäljning och uppföljning av uppdrag.
Vår personal är vår viktigaste resurs och en av de viktigaste arbetsuppgifterna är din roll som närmsta chef och kontaktperson för våra konsulter som arbetar ute hos våra kunder. Du sköter lönesamtal, anställningsavtal och utvecklingssamtal samt gör regelbundna avstämningar/uppföljningar kring exempelvis konsultens mål och förväntningar.

Kravprofil
– Social kompetens och personligt driv är viktiga egenskaper för att hantera ett brett spektra av både kunder och konsulter samt för att kunna bidra till affärsområdets lönsamhet och tillväxt. Som person trivs du i ett högt tempo och har förmågan att snabbt skifta fokus beroende på situation. – Du är lösningsorienterad och drivs av att sätta affärer samt att uppnå och arbeta emot uppsatta mål.
– Du skall ha förmåga att uttrycka dig väl i tal och skrift och van vid att använda datorn som ditt arbetsredskap.
– Vi har krav på erfarenhet från liknande tjänst och arbetsuppgifter, meriterande är om dessa erfarenheter kommer från bemanningsbranschen. Alternativt krav är att du har vårdbakgrund och idag med en tjänst där det ingår koordinering av personal, ledarskap och/eller personalansvar.
– Viktiga egenskaper och kvalifikationer som vi värdesätter hos vår nya kollega är prestigelöshet, att du är teamorienterad, har god prioriteringsförmåga och är lösningsfokuserad. Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.

Tjänstens placeringsort
Stockholm eller Karlskrona

Vi erbjuder dig en spännande, rolig och utvecklande arbetsmiljö! 
Vi ser fram emot din ansökan och vill att du skickar in din CV med personligt brev till malin.brolin@ngsgroup.se.

Om NGS Group
NGS Group är en marknadsledande bemannings- och rekryteringskoncern, inriktad mot vård, skola, socialtjänst, ekonomi och ledarförsörjning. Vi omsätter idag omkring 700 miljoner kronor fördelat på 13 olika affärsområden med verksamhet i Sverige, Norge och Finland. 80 procent av vår verksamhet sker inom ramavtal varav huvuddelen mot offentlig sektor. Med kontor i Stockholm, Göteborg, Karlskrona, Malmö, Oslo och Helsingfors har vi en lokal närvaro gentemot våra kunder och vår personal.

 1. NGS Group söker konsultchef

NGS stödjer Mustaschkampen

November = Movember

Varje dag, varje månad, varje år får tusentals män diagnosen prostatacancer. En sjukdom som det inte ofta pratas om. Vi får inte glömma att sjukdomen finns i vår närvaro – våra pappor, partners, vänner och kollegor kan drabbas.

Mer pengar behövs i kampen mot prostatacancern till forskning för bättre diagnos- och behandlingsmetoder samt opinionsbildning. Årets kampanj är igång och målet för i år är att överträffa 2016 års rekord på 8,5 miljoner i insamling till kampen mot prostatacancer.

Läs mer på www.mustaschkampen.eu och var med i kampen du med.

Vår fråga till dig är enkel – Vill du bli en av oss?

Nu är det hög tid att anmäla intresse för dig som vill jobba som hyrläkare. Våra kunder har stora behov och vi får hela tiden in nya beställningar.

Uppdragen löper veckovis, vanligen måndag till fredag 8-17. Vissa kunder har behov av extra jourtjänstgöring medan andra inte har det. Du kan själv välja i vilka perioder du vill arbeta. Det är också bra för oss att veta om du har önskemål om eller begränsningar i geografin för uppdrag.

Ge oss så mycket information som möjligt om dina tankar kring hyrläkarjobb, period, kompetensområde, vilka journalsystem du behärskar etc så återkommer vi med förslag om uppdrag som passar dig.

Vi har vuxit så det knakar sedan starten 2015 men vi behöver bli ännu fler. Därför söker vi nu legitimerade läkare, med och utan specialistkompetens, till våra kunders uppdrag inom primärvård och slutenvård. Vi erbjuder våra läkare de attraktivaste uppdragen med de bästa ersättningarna.

Kontakta oss redan idag på 08-505 808 80 eller info@resurslakarna.se så berättar vi mer om vad vi kan erbjuda dig.

 1. iStock_000003738043XLarge

Tillsammans ska vi besegra cancer

Cancerfondens Rosa Bandet-kampanj är nu igång under oktober månad, i syfte att finansiera cancerforskning, sprida kunskap om bröstcancer samt bedriva påverkansarbete. Under hela månaden är vi med och uppmärksammar detta faktum att drygt 8000 kvinnor i Sverige varje år får beskedet att de har bröstcancer.

De som drabbas är inte ”alla andra”. De är våra mammor, systrar, barn, vänner och kollegor! Människor som finns i våra liv och som betyder något för oss. Chansen att bli botad från bröstcancer har ökat de senaste årtiondena. I dag överlever drygt 80 procent av dem som drabbas av bröstcancer. Det beror främst på att allt fler fall upptäcks tidigt, och på att behandlingsmetoderna blivit bättre.

För oss är det viktigt att vara med och bidra till att forskningen går framåt. NGS är ett företag som arbetar med människor och för människor och det vi gör, gör vi med hjärtat. Det här är ett engagemang från hjärtat och vi är med i kampen mot cancer och donerar pengar till en välgörenhet som inte bara drabbar ”andra” utan som även drabbar oss.

Tillsammans ska vi besegra cancer.

Välkommen till vår nya hemsida

Vi är så glada att vår uppdaterade hemsida nu ligger uppe. Vi har under några månader i hemlighet byggt, renoverat och fräschat upp fasaden men stommen och inredningen finns kvar. Det är nu lättare och det går snabbare att hitta den viktiga information du behöver.

Varför inte ta dig några minuter och titta runt? Vi vill förvarna för eventuella små fel som kan ha uppstått och vi arbetar för att rätta till dessa fel så fort det går. Vi hoppas att du gillar vår nya design.

//Hälsningar Resursläkarna

NGS på Röntgenveckan i Linköping

Mellan 12-15 september finns NGS Group på Röntgenveckan på Linköpings Konsert och Kongress. Kom förbi vår monter så berättar vi hur det är att arbeta med oss, både för dig som är kund och för dig som söker arbete.

Förutom många intressanta föredrag och presentationer hoppas vi på givande möten och nätverkande under veckan.

Röntgenveckan 2017 kommer bland annat belysa hur radiologin samverkar åt många håll, och hur viktigt det är att vi inom radiologin är med i utvecklingen av integrerad diagnostik, som spindeln i nätet.

Mer information om mässan hittar du här.

Vi ses i Linköping!

NGS i regnbågsfärger

Denna vecka tar Nordens största Pridefestival över Stockholm och därför färgar vi Resursläkarna och NGS Group i regnbågsfärger.

Inom NGS tillåter vi inte direkt eller indirekt diskriminering av någon, på grund av kön, etnisk tillhörighet, funktionshinder, sexuell läggning, könsöverskridande identitet eller uttryck och ålder. Vi värnar om den mångfald som idag präglar hela koncernen och därför är det en självklarhet för oss att uppmärksamma Pride.

Happy Pride!

Träffa oss på Barnveckan i Göteborg 24-27 april

Kom till Svenska Mässan i Göteborg för inspiration och nytänkande inom vård, utbildning och forskning genom samtal och diskussioner på årets Barnvecka, 24-27 april. Hela NGS Läkarbemanning är där och möter upp.

Årets tema är Barnsjukvård i en föränderlig tid.

Hälso- och sjukvården kring våra barn och ungdomar förändras ständigt. Nya diagnosmetoder, läkemedel, vårdfilosofier, patienträttigheter och nya patientgrupper ger oss oanade möjligheter att utveckla barnsjukvården.

Datum: 24-27 april
Plats: Svenska Mässan, Göteborg

Läs mer här

Resursläkarna växer och nu börjar vår nya kollega

Idag börjar vår nya kollega Kaija Åkerlund som är ett efterlängtat tillskott hos Resursläkarna.

Kaija kommer senast från branschen och det är säkert flera av er som redan känner henne. Kaija kommer främst att jobba med våra radiologiuppdrag men kommer även tillsammans med Maria och Peter att fortsätta bygga upp Resursläkarnas slutenvårdsbemanning inom alla områden.

Kaija är från början undersköterska med lång erfarenhet från svensk sjukvård. Hon arbetade bla själv inom radiologin men har de senaste åren bytt bana och på ett mycket framgångsrikt sätt arbetat med radiologibemanning i hela Sverige.
Välkommen Kaija – du är efterlängtad!

Du som är intresserad av att komma i kontakt med oss når oss lättast på följande sätt:
Kaija Åkerlund, kaija.akerlund@resurslakarna.se tel 070-762 08 18
Peter Svensson, peter.svensson@resurslakarna.se tel 070-726 07 91
Maria Albinsson, maria.albinsson@resurslakarna.se tel 070-726 07 94

Resursläkarna två år

Nu har det snart gått två år sedan Maria och jag startade Resursläkarna. Och det har gått över förväntan. Vi växer och i slutet av mars kommer vi att bli tre stycken. Då kommer det en ny kollega som förstärker oss ytterligare. Det tycker vi givetvis är roligt och stimulerande.

jobba som hyrläkare

Under de här två åren så har vi bokat ut specialistläkare inom 22 olika specialiteter. Vi har haft konsulter i 16 olika landsting, både inom landstingens regi och hos privata kunder. Är du intresserad av att jobba som hyrläkare/resursläkare på hyruppdrag så har vi uppdragen åt dig.

Inom följande specialiteter har vi levererat hyrläkare

 • Akutsjukvård
 • Allergologi
 • Allmänmedicin
 • Anestesi
 • Barn och ungdomsmedicin
 • Bild och funktionsmedicin
 • Endokrinologi
 • Gastroenterlogi
 • Hud och könsjukdomar
 • Internmedicin
 • Kardiologi
 • Kirurgi
 • Klinisk fysiologi
 • Neurologi
 • Neurokirurgi
 • Njurmedicin
 • Ortopedi
 • Psykiatri
 • Reumatologi
 • Urologi
 • Ögonsjukdomar
 • ÖNH

Vi har dessutom leg läkare och ST-läkare på primärvårdsuppdrag, samjoursuppdrag, medicinakutuppdrag och i några fall även medicinavdelningar.

Jobba som hyrläkare

Vi har plats och behov för fler hyrläkare. Beställningarna för sommaren och hösten 2017 börjar nu droppa in. Är du intresserad av att jobba som hyrläkare/resursläkare? Vi erbjuder bäst lön och villkor på marknaden till våra läkare. Ring oss eller fyll i vår intresseanmälan så ska vi lösa så att även du kommer på ett uppdrag som passar dig.

Kontaktuppgifter till oss:

Peter Svensson, 070 – 726 07 91, peter.svensson@resurslakarna.se

Maria Albinsson, 070 – 726 07 94, maria.albinsson@resurslakarna.se

Intresseanmälan för hyrläkare

Ditt namn (obligatorisk)

Din epost (obligatorisk)

Telefonnummer

Specialitet

Övrig information

Svar på tal från Bemanningsföretagen

Här följer Bemanningsföretagens kommentar till de inslag som förts i Rapport under mellandagarna.

Hyrstopp är inte lösningen på de ökade kostnader Rapports kartläggning pekar på. Vi tror på att hantera vårdens utmaningar tillsammans.

Medarbetarna i våra auktoriserade medlemsföretag är en stor tillgång för vården. De gör ett fantastiskt arbete och säkerställer och förbättrar kvaliteten på vården.

Rapport pekar i sitt inslag på kvalitetsbrister i vissa landsting. Detta är självklart oacceptabelt. Vi samarbetar med SKL och IVO för att minimera de här riskerna, till exempel genom ett förbättrat informationsutbyte och utveckla upphandlingarna.
Vårdtrycket har ökat mycket de senaste åren. För att klara behoven har det krävts ökad bemanning. Mycket av den har köpts utan upphandling och då har kostnaderna ökat. När landstingen upphandlar tjänster från auktoriserade företag ser vi att de får prisvärda och bra tjänster, och kostnaderna i de avtalen drar inte iväg.
Hyrstopp är inte lösningen på de ökade kostnader Rapports kartläggning pekar på. Vi tror på att hantera vårdens utmaningar tillsammans. 
Då är det extra viktigt att ha långsiktiga relationer med kommuner och landsting och en bra dialog med SKL.
Bemanningslösningarna får vården att fungera. Vi vill fortsätta att utveckla bemanningslösningarna gemensamt så att vården kan förbättras och få kompetensförsörjning till rimliga priser. 

Bemanningsföretagens styrelse har sedan tidigare beslutat att göra en översyn av auktorisationsvillkor och etiska regler. Arbetet med översynen beräknas vara klart under första kvartalet 2017.
 
Vill du veta mer om Bemanningsföretagens branschorganisation, läs mer på  Bemanningsföretagen.
 1. Bemanning

Julklappar som gör skillnad

DONATION

Vi färgar movember blå

Vi går vidare i färgpaletten och byter ut rosa mot blått. NGS är med och stödjer Movember Foundation, som strävar efter att komma till rätta med några av de största hälsoproblem som män står inför: prostata- och testikelcancer.

Våra pappor, partner, bröder, vänner och kollegor står inför en hälsokris som det inte pratas om. För att symbolisera kampanjen uppmanas män odla mustasch under november. Tanken med mustaschen är att den ska skapa förändring och leda till samtal.

Var med i kampen du också. Registrera dig på http://se.movember.com/ och börja helt slätrakad 1 november. Odla och trimma din mustasch under Movembers 30 dagar och uppmuntra vänner och familj att stötta kampanjandet med bidrag.

2030 kommer antalet män som dör i förtid minskat med 25%.

 1. Movember

Trevlig Allhelgonahelg

RL_ALLHELGONA2016

Vi färgar oktober rosa

Cancerfondens Rosa Bandet-kampanj genomförs under oktober månad varje år med syfte att finansiera cancerforskning, sprida kunskap om bröstcancer samt bedriva påverkansarbete. Under hela månaden är vi med och uppmärksammar detta faktum att drygt 8000 kvinnor i Sverige varje år får beskedet att de har bröstcancer.

De som drabbas är inte ”alla andra”. De är våra mammor, systrar, barn, vänner och kollegor! Människor som finns i våra liv och som betyder något för oss. Chansen att bli botad från bröstcancer har ökat de senaste årtiondena. I dag överlever drygt 80 procent av dem som drabbas av bröstcancer. Det beror främst på att allt fler fall upptäcks tidigt, och på att behandlingsmetoderna blivit bättre.

Vi kan inte hindra det som sker, men vi kan vara med och bidra till att forskningen går framåt. NGS är ett företag som arbetar med människor och för människor och det vi gör, gör vi med hjärtat. Det här är ett engagemang från hjärtat och vi är med i kampen mot cancer och donerar pengar till en välgörenhet som inte bara drabbar ”andra” utan som även drabbar oss.

Vi är med och färgar Sverige rosa!

 1. Rosabandet2016_diplom

Följ Resursläkarna på LinkedIn

Vill du ta del av de viktigaste nyheterna som rör bemanningsbranschen för läkare? Följ oss på LinkedIn.

Där kan du förutom viktiga nyheter även ta del av de senaste uppdragen för hyrläkare/resursläkare. Klicka på ikonen nedan för att följa Resursläkarnas företagssida på LinkedIn.


Resursläkarna i regnbågsfärger

Denna vecka tar Nordens största Pridefestival över Stockholm och därför färgar vi NGS Group i regnbågsfärger. Årets tema är ”Vem bestämmer” och bjuder in till vem som egentligen bestämmer över hur du ska leva ditt liv.

Inom NGS tillåter vi inte direkt eller indirekt diskriminering av någon, på grund av kön, etnisk tillhörighet, funktionshinder, sexuell läggning, könsöverskridande identitet eller uttryck och ålder. Vi värnar om den mångfald som idag präglar företaget och därför är det en självklarhet för oss att uppmärksamma Pride.

Det har vi bestämt!

 1. NGS_PRDIE_HJARTA

Årets julklapp: Vi skänker volontärtimmar

Julklapp Volontartimmar

Jobba på hyruppdrag som läkare i Västmanland

Resursläkarna och Landstinget i Västmanland har ingått ett nytt avtal gällande resursläkare/hyrläkare. Det nya avtalet börjar gälla from den 1 januari 2016. Det innebär att vi från och med den 4:e januari kommer att få beställningarna på specialistläkare när de har behov i Västmanland.

jobba som hyrläkare

Sjukhusen i Västmanland som ingår i avtalet är Köping, Sala och Västerås. Bergslagssjukhuset i Fagersta drivs privat och ligger utanför avtalet.

De specialiteter som vi vet att vi kommer efterfråga mest i Västmanland är de invärtesmedicinska och kirurgiska specialiteterna samt även barnmedicin. Det kommer även förekomma beställningar inom bild- och funktionsmedicin, labmedicin, neuro- och enskilda basspecialiteter.

Är du intresserad av slutenvårdsuppdrag i Västmanland? Vänligen anmäl ditt intresse redan nu så att vi kan förbereda och göra klart rekryteringsprocessen innan årsskiftet.

Anmäl intresse för hyruppdrag som läkare i Västmanland

Ditt namn (obligatorisk)

Din epost (obligatorisk)

Telefonnummer

Specialitet

Övrig information

Vill du ha mer information om möjligheterna, lön och villkor för hyruppdrag i Västmanland?

Ring eller mejla oss

Peter Svensson, 070- 726 07 91, peter.svensson@resurslakarna.se

Maria Albinsson, 070 – 726 07 94, maria.albinsson@resurslakarna.se

Vi stödjer Movember

M som i Mustasch och Movember. NGS byter nu ut det rosa bandet till en mustasch istället och är med och stödjer Movember Foundation, som strävar efter att hjälpa män att leva hälsosammare och längre.

Sedan 2003 har flera miljoner deltagit i denna hälsorörelse för män och samlat in 4,5 miljarder kronor som har finansierat mer än 1000 program med fokus på prostatacancer, testikelcancer, mental hälsa och fysisk aktivitet. För att symbolisera kampanjen uppmanas män odla mustasch under november. Tanken med mustaschen är att den ska skapa förändring och leda till samtal.

Var med i kampen du också. Registrera dig på http://se.movember.com/ och börja helt slätrakad 1 november. Odla och trimma din mustasch under Movembers 30 dagar och uppmuntra vänner och familj att stötta kampanjandet med bidrag.

Alla får inte cancer – men alla drabbas vi av sjukdomen – på ett eller annat sätt.

 1. Movember