Ring oss gärna: 070-726 07 94

Aktuellt

Vår fråga till dig är enkel – Vill du bli en av oss?

Nu är det hög tid att anmäla intresse för dig som vill jobba som hyrläkare. Våra kunder har stora behov och vi får hela tiden in nya beställningar.

Uppdragen löper veckovis, vanligen måndag till fredag 8-17. Vissa kunder har behov av extra jourtjänstgöring medan andra inte har det. Du kan själv välja i vilka perioder du vill arbeta. Det är också bra för oss att veta om du har önskemål om eller begränsningar i geografin för uppdrag.

Ge oss så mycket information som möjligt om dina tankar kring hyrläkarjobb, period, kompetensområde, vilka journalsystem du behärskar etc så återkommer vi med förslag om uppdrag som passar dig.

Vi har vuxit så det knakar sedan starten 2015 men vi behöver bli ännu fler. Därför söker vi nu legitimerade läkare, med och utan specialistkompetens, till våra kunders uppdrag inom primärvård och slutenvård. Vi erbjuder våra läkare de attraktivaste uppdragen med de bästa ersättningarna.

Vår fråga till dig är enkel – Vill du bli en av oss?

  1. iStock_000003738043XLarge

NGS på Röntgenveckan i Linköping

Mellan 12-15 september finns NGS Group på Röntgenveckan på Linköpings Konsert och Kongress. Kom förbi vår monter så berättar vi hur det är att arbeta med oss, både för dig som är kund och för dig som söker arbete.

Förutom många intressanta föredrag och presentationer hoppas vi på givande möten och nätverkande under veckan.

Röntgenveckan 2017 kommer bland annat belysa hur radiologin samverkar åt många håll, och hur viktigt det är att vi inom radiologin är med i utvecklingen av integrerad diagnostik, som spindeln i nätet.

Mer information om mässan hittar du här.

Vi ses i Linköping!

NGS i regnbågsfärger

Denna vecka tar Nordens största Pridefestival över Stockholm och därför färgar vi Resursläkarna och NGS Group i regnbågsfärger.

Inom NGS tillåter vi inte direkt eller indirekt diskriminering av någon, på grund av kön, etnisk tillhörighet, funktionshinder, sexuell läggning, könsöverskridande identitet eller uttryck och ålder. Vi värnar om den mångfald som idag präglar hela koncernen och därför är det en självklarhet för oss att uppmärksamma Pride.

Happy Pride!

Glad Sommar

Träffa oss på Barnveckan i Göteborg 24-27 april

Kom till Svenska Mässan i Göteborg för inspiration och nytänkande inom vård, utbildning och forskning genom samtal och diskussioner på årets Barnvecka, 24-27 april. Hela NGS Läkarbemanning är där och möter upp.

Årets tema är Barnsjukvård i en föränderlig tid.

Hälso- och sjukvården kring våra barn och ungdomar förändras ständigt. Nya diagnosmetoder, läkemedel, vårdfilosofier, patienträttigheter och nya patientgrupper ger oss oanade möjligheter att utveckla barnsjukvården.

Datum: 24-27 april
Plats: Svenska Mässan, Göteborg

Läs mer här

Resursläkarna växer och nu börjar vår nya kollega

Idag börjar vår nya kollega Kaija Åkerlund som är ett efterlängtat tillskott hos Resursläkarna.

Kaija kommer senast från branschen och det är säkert flera av er som redan känner henne. Kaija kommer främst att jobba med våra radiologiuppdrag men kommer även tillsammans med Maria och Peter att fortsätta bygga upp Resursläkarnas slutenvårdsbemanning inom alla områden.

Kaija är från början undersköterska med lång erfarenhet från svensk sjukvård. Hon arbetade bla själv inom radiologin men har de senaste åren bytt bana och på ett mycket framgångsrikt sätt arbetat med radiologibemanning i hela Sverige.
Välkommen Kaija – du är efterlängtad!

Du som är intresserad av att komma i kontakt med oss når oss lättast på följande sätt:
Kaija Åkerlund, kaija.akerlund@resurslakarna.se tel 070-762 08 18
Peter Svensson, peter.svensson@resurslakarna.se tel 070-726 07 91
Maria Albinsson, maria.albinsson@resurslakarna.se tel 070-726 07 94

Svar på tal från Bemanningsföretagen

Här följer Bemanningsföretagens kommentar till de inslag som förts i Rapport under mellandagarna.

Hyrstopp är inte lösningen på de ökade kostnader Rapports kartläggning pekar på. Vi tror på att hantera vårdens utmaningar tillsammans.

Medarbetarna i våra auktoriserade medlemsföretag är en stor tillgång för vården. De gör ett fantastiskt arbete och säkerställer och förbättrar kvaliteten på vården.

Rapport pekar i sitt inslag på kvalitetsbrister i vissa landsting. Detta är självklart oacceptabelt. Vi samarbetar med SKL och IVO för att minimera de här riskerna, till exempel genom ett förbättrat informationsutbyte och utveckla upphandlingarna.
Vårdtrycket har ökat mycket de senaste åren. För att klara behoven har det krävts ökad bemanning. Mycket av den har köpts utan upphandling och då har kostnaderna ökat. När landstingen upphandlar tjänster från auktoriserade företag ser vi att de får prisvärda och bra tjänster, och kostnaderna i de avtalen drar inte iväg.
Hyrstopp är inte lösningen på de ökade kostnader Rapports kartläggning pekar på. Vi tror på att hantera vårdens utmaningar tillsammans. 
Då är det extra viktigt att ha långsiktiga relationer med kommuner och landsting och en bra dialog med SKL.
Bemanningslösningarna får vården att fungera. Vi vill fortsätta att utveckla bemanningslösningarna gemensamt så att vården kan förbättras och få kompetensförsörjning till rimliga priser. 

Bemanningsföretagens styrelse har sedan tidigare beslutat att göra en översyn av auktorisationsvillkor och etiska regler. Arbetet med översynen beräknas vara klart under första kvartalet 2017.
 
Vill du veta mer om Bemanningsföretagens branschorganisation, läs mer på  Bemanningsföretagen.
  1. Bemanning

Julklappar som gör skillnad

DONATION

Vi färgar movember blå

Vi går vidare i färgpaletten och byter ut rosa mot blått. NGS är med och stödjer Movember Foundation, som strävar efter att komma till rätta med några av de största hälsoproblem som män står inför: prostata- och testikelcancer.

Våra pappor, partner, bröder, vänner och kollegor står inför en hälsokris som det inte pratas om. För att symbolisera kampanjen uppmanas män odla mustasch under november. Tanken med mustaschen är att den ska skapa förändring och leda till samtal.

Var med i kampen du också. Registrera dig på http://se.movember.com/ och börja helt slätrakad 1 november. Odla och trimma din mustasch under Movembers 30 dagar och uppmuntra vänner och familj att stötta kampanjandet med bidrag.

2030 kommer antalet män som dör i förtid minskat med 25%.

  1. Movember

Trevlig Allhelgonahelg

RL_ALLHELGONA2016

Vi färgar oktober rosa

Cancerfondens Rosa Bandet-kampanj genomförs under oktober månad varje år med syfte att finansiera cancerforskning, sprida kunskap om bröstcancer samt bedriva påverkansarbete. Under hela månaden är vi med och uppmärksammar detta faktum att drygt 8000 kvinnor i Sverige varje år får beskedet att de har bröstcancer.

De som drabbas är inte ”alla andra”. De är våra mammor, systrar, barn, vänner och kollegor! Människor som finns i våra liv och som betyder något för oss. Chansen att bli botad från bröstcancer har ökat de senaste årtiondena. I dag överlever drygt 80 procent av dem som drabbas av bröstcancer. Det beror främst på att allt fler fall upptäcks tidigt, och på att behandlingsmetoderna blivit bättre.

Vi kan inte hindra det som sker, men vi kan vara med och bidra till att forskningen går framåt. NGS är ett företag som arbetar med människor och för människor och det vi gör, gör vi med hjärtat. Det här är ett engagemang från hjärtat och vi är med i kampen mot cancer och donerar pengar till en välgörenhet som inte bara drabbar ”andra” utan som även drabbar oss.

Vi är med och färgar Sverige rosa!

  1. Rosabandet2016_diplom

Följ Resursläkarna på LinkedIn

Vill du ta del av de viktigaste nyheterna som rör bemanningsbranschen för läkare? Följ oss på LinkedIn.

Där kan du förutom viktiga nyheter även ta del av de senaste uppdragen för hyrläkare/resursläkare. Klicka på ikonen nedan för att följa Resursläkarnas företagssida på LinkedIn.


Resursläkarna i regnbågsfärger

Denna vecka tar Nordens största Pridefestival över Stockholm och därför färgar vi NGS Group i regnbågsfärger. Årets tema är ”Vem bestämmer” och bjuder in till vem som egentligen bestämmer över hur du ska leva ditt liv.

Inom NGS tillåter vi inte direkt eller indirekt diskriminering av någon, på grund av kön, etnisk tillhörighet, funktionshinder, sexuell läggning, könsöverskridande identitet eller uttryck och ålder. Vi värnar om den mångfald som idag präglar företaget och därför är det en självklarhet för oss att uppmärksamma Pride.

Det har vi bestämt!

  1. NGS_PRDIE_HJARTA

Årets julklapp: Vi skänker volontärtimmar

Julklapp Volontartimmar

Jobba på hyruppdrag som läkare i Västmanland

Resursläkarna och Landstinget i Västmanland har ingått ett nytt avtal gällande resursläkare/hyrläkare. Det nya avtalet börjar gälla from den 1 januari 2016. Det innebär att vi från och med den 4:e januari kommer att få beställningarna på specialistläkare när de har behov i Västmanland.

jobba som hyrläkare

Sjukhusen i Västmanland som ingår i avtalet är Köping, Sala och Västerås. Bergslagssjukhuset i Fagersta drivs privat och ligger utanför avtalet.

De specialiteter som vi vet att vi kommer efterfråga mest i Västmanland är de invärtesmedicinska och kirurgiska specialiteterna samt även barnmedicin. Det kommer även förekomma beställningar inom bild- och funktionsmedicin, labmedicin, neuro- och enskilda basspecialiteter.

Är du intresserad av slutenvårdsuppdrag i Västmanland? Vänligen anmäl ditt intresse redan nu så att vi kan förbereda och göra klart rekryteringsprocessen innan årsskiftet.

Anmäl intresse för hyruppdrag som läkare i Västmanland

Ditt namn (obligatorisk)

Din epost (obligatorisk)

Telefonnummer

Specialitet

Övrig information

Vill du ha mer information om möjligheterna, lön och villkor för hyruppdrag i Västmanland?

Ring eller mejla oss

Peter Svensson, 070- 726 07 91, peter.svensson@resurslakarna.se

Maria Albinsson, 070 – 726 07 94, maria.albinsson@resurslakarna.se

Vi stödjer Movember

M som i Mustasch och Movember. NGS byter nu ut det rosa bandet till en mustasch istället och är med och stödjer Movember Foundation, som strävar efter att hjälpa män att leva hälsosammare och längre.

Sedan 2003 har flera miljoner deltagit i denna hälsorörelse för män och samlat in 4,5 miljarder kronor som har finansierat mer än 1000 program med fokus på prostatacancer, testikelcancer, mental hälsa och fysisk aktivitet. För att symbolisera kampanjen uppmanas män odla mustasch under november. Tanken med mustaschen är att den ska skapa förändring och leda till samtal.

Var med i kampen du också. Registrera dig på http://se.movember.com/ och börja helt slätrakad 1 november. Odla och trimma din mustasch under Movembers 30 dagar och uppmuntra vänner och familj att stötta kampanjandet med bidrag.

Alla får inte cancer – men alla drabbas vi av sjukdomen – på ett eller annat sätt.

  1. Movember

Välkommen på konsultträff

Den 12/11 är du varmt välkommen till Göteborg på höstens konsultträff. Du får chansen att träffa och mingla med kollegor samt oss som jobbar på kontoret. Under kvällen kommer vi presentera oss som företag, hur det fungerar att arbeta för oss och var du kan arbeta. (mer…)

NGS stödjer UNHCR

Just nu pågår en humanitär katastrof i och runt Syrien. Det brutala våldet har tvingat 4 miljoner människor – utsatta barn, kvinnor och män – att fly sitt hemland. Hälften av dem är barn och många är svårt traumatiserade.

Krigets offer har sett sina hem förstöras av bomber och anhöriga dödas. De har förlorat allt de äger. Städer ligger i ruiner. De är i akut behov av hjälp!

Vi som medarbetare på NGS Group känner en enorm frustration och vanmakt över vad som händer i länderna runt Syrien och vill nu försöka hjälpa till på det sättet vi kan.

NGS går in och stödjer UNHCR – FNs flyktingorgan genom donationer. Pengar som kan hjälpa de drabbade med tak över huvudet, mat och vatten men också filtar och kläder.

NGS går även in och stödjer Ersta Diakonis nyuppstartade HVB-hem för ensamkommande flyktingbarn.

Vi vill även uppmana våra medarbetare och kunder att hjälpa!

Följ länken till FNs hjälporgan

samt

Ersta Diakonis hjälpfond
Ange att pengarna avser ”Ensamkommande flyktingbarn”.

  1. UNHCR_LOGO

  2. Ersta_logo

Maria och Peter är åter i tjänst efter semestern

2015 kanske inte kommer att gå till världshistorien som den bästa sommaren, i alla fall inte i Sverige. Nu är både Maria Albinsson och Peter Svensson åter i tjänst på kontoret efter välbehövlig semester och redo för att hjälpa dig med hyruppdrag.

Maria når du lättast på mobil 070-726 07 94 och Peter nås på 070-726 07 91 .

Vi söker specialistläkare för hyruppdrag under hösten 2015 både inom slutenvården och till primärvården. Klicka på den här länken för att komma till de senaste uppdragen.

Det går även utmärkt att fylla i intresseanmälan nedan så kontaktar vi dig inom kort!

Ditt namn (obligatorisk)

Din epost (obligatorisk)

Telefonnummer

Specialitet

Övrig information

 

Vad tycker du om bemanningsbranschen?

Din åsikt är viktig

Just nu görs en heltäckande undersökning bland alla konsulter i bemanningsföretag över hela Sverige. Ni är tillsammans över 60 000 anställda och nu har du möjligheten att göra din röst hörd och berätta om vad du tycker och tänker.

Det är branschorganisationen Bemanningsföretagen som tar hjälp av undersökningsföretaget Inizio (www.inizio.se) för att få veta vad du och dina kollegor tycker om att arbeta som konsult.

Hur trivs du? Hur fungerar ditt arbete? Vad tycker du om din arbetsgivare och ditt kundföretag?

Bemanningsföretagen behöver klara besked från dig för få en rättvis bild om hur det är att arbeta som inhyrd. Och dina åsikter är mycket viktiga när det gäller att utveckla arbetet på bemanningsföretagen.

Dina svar kommer att behandlas helt anonymt av Inizio. Svaren kommer inte att kunna härledas till dig, utan alla svar summeras i ett statistiskt material. Det tar mindre än 10 minuter att svara på frågorna. Klicka på den här länken för att komma till undersökningen.

http://www.survey.espello.se/index.php/381781/lang-sv

Hjärtligt tack på förhand för din medverkan!

Med vänlig hälsning
Lindy Nilsson
Inizio

Inizio är ett undersökningsföretag som är medlem i branschorganisationerna SMIF och ESOMAR. Därigenom är du som svarar garanterad anonymitet och garanterad att undersökningen genomförs enligt branschens etiska regler.

  1. mun

 


© Resursläkarna | Holländargatan 13 | 111 36 Stockholm | Telefon: 08-505 808 80 alt. 070-726 07 94 | E-post: info@resurslakarna.se